5 napos nyári mindfulness meditációs tábor a lassítás jegyében (2023 JÚNIUS)

2023. április 18. | Mindfulness

Szeretettel várunk 5 napos mindfulness táborunkba, ahol megtapasztalhatod a tudatos jelenlét örömét és nyugalmát, átélheted a lassítást és közelebb kerülhetsz önmagadhoz. Az 5 nap alatt különböző mindfulness témájú workshopon, előadáson, mozgáson, meditáción és relaxáción keresztül kerülünk közelebb a bennünk lévő csendhez és nyugalomhoz. 


Mindfulness: a tudatos jelenlét vallástól független gyakorlása


Mi a mindfulness? A mindfulness tudatos vagy éber jelenlétet jelent, amikor a figyelmünket célzottan a jelen pillanatra és annak történéseire irányítjuk, amit formális, vallásmentes meditációban vagy mindennapi, informális éberséggyakorlatok során fejleszthetünk. További információkat itt olvashatsz ››


Tematika


A tábor egy folyamatként képzelhető el, ahol az első és második napon a megérkezést segítjük relaxációval, mozgásos, testtudati és légzés gyakorlatokkal, mindezt megengedő hozzáállással, az elfogadás jegyében. Ahogy megyünk előre, egyre jobban érezhető lesz a belassulás, az elcsendesedés, az érzelmek és a gondolatok kiegyensúlyozódása.

Az érzelmi hullámok kezelése, a rohanó gondolatok lassítása, a tisztító légzések és mozgások, a workshopok, a közös megosztások és a személyes interjúk mind affelé visznek, hogy igazából meg tudjuk tapasztalni a nyugalmat és megérezhessük, milyen kibillenthetetlenül ülni meditációban. 

Gyakorolunk együttérzés és pozitív érzelmek fejlesztő meditációkat, étkezés meditációt, vágymeditációt, fájdalommeditációt és kapcsolódásainkra is rátekinthetünk a közös, páros gyakorlatokon, az érintésen keresztül. Reggelente csendben ébredünk és gyakorolunk, majd a negyedik napon hosszabb csendes gyakorlásba kezdünk vezetett meditációkon keresztül. Az utolsó napon folytatjuk a megengedő hozzáállás kiterjesztését és eljutunk a közös lezárásig.


Csend


A tábornak lesznek csendes részei, amelyek segítik a befelé figyelést. Kérünk, hogy akkor jelentkezz, ha el tudod kötelezni magadat a tábor csendes részei felé is, tudva, hogy ezek a tapasztalatok hozzák el azt, amiért egy meditációs táborba jelentkezünk. 

A táborhelyen, Kerekerdőn nincs térerő és internet, ezért a csendet a külső ingerek hiánya is segíteni fogja. 

Időpont: 2023. június 28- július 2. (szerda-vasárnap)
Helyszín: Kerekerdő, Uzsa


A tábort vezeti


Krajcsó Nelli, mindfulness meditációs tréner, a SlowTime alapítója

Tóth Dalma, zen shiatsu masszőr és mindfulness meditációs tanár

Jelentkezési határidő: 2023. április 30.


Visszajelzések az elmúlt évek táborairól


„Nagyon sokat jelentett nekem, hogy 5 napig, sokkal többnek tűnt, biztonságban és elfogadásban megengedően léteztem. A meditációkban szerzett tapasztalatok a hétköznapokba visszatérve rámköszönnek és így is kapcsolódom a folyamataimhoz. A reggeli tornát is, részben, be tudtam kapcsolni a  napjaimba, ezt külön köszönöm. Testem és lelkem is hálás mindezért. Köszönöm!” – Dóra

„Nagy élmény volt számomra a tábor, semmilyen korábbi tapasztalatomhoz nem hasonlítható belső utazás és nyugalom. Már eltelt majdnem két hét, és még mindig érezhető a hatás, a nyugalom és a jelenlét megmaradt. Sokat adott a kedvességetek, a figyelmetek és az az őszinte jelenlét, amivel vittétek a tábort. Úgy is döntöttem, hogy szükségem van arra, hogy még inkább jelen legyen a mindfulness az életemben, foglalkozzam vele, be is iratkoztam egy mbsr teacher tanfolyamra. Hálás vagyok nektek azért a nagy hatásért, amit tettetek rám, bízom benne, hogy hamarosan találkozunk újabb elvonuláson, vagy gyakorláson.” – Ági

„Nekem életem egyik legjobb döntése volt, hogy tavaly áprilisban elkezdtem a mindfulnesst, és megtanultam meditálni. Ez a tábor remek alkalom volt, hogy másfajta szituációkban is gyakoroljak, mint amit otthon megszoktam. Nem volt mindig könnyű, sokszor a kihívás zónába kerültem, de így tudunk fejlődni, a sok, főleg bogaraktól zavart vagy épp kudarcba fulladt meditáció is a fejlődés része, most így érzem. A páros, csoportos gyakorlatok is sokat adtak, igazán jó volt a társaság!” – Adri

“Két alkalommal vettem részt a Nelli által szervezett elvonuláson – mindkettő nagy élmény volt, sok felismerést és érzelmet, önismereti munkát hozott. A szervezést egész egyszerűen profinak éreztem: kerettartóan, mégis rugalmasan, a csoportra teljes mértékben odafigyelve zajlott minden. Annak, aki nyitott a mindfulness meditációra és az önismereti munkára – csak ajánlani tudom! :)” – Alexa


Hallgasd meg a tábor vezetőinek beszélgetését arról, milyen egy meditációs elvonulás!A 2022-es táborunk után egyik résztvevőnk írt egy élménybeszámolót, amit itt tudsz elolvasni.


„Képzeld el, hogy fogod magad, és elmész a háborítatlan természetbe 39 szinte teljesen idegen emberrel, hogy ott öt napon keresztül mintegy lassított felvételként éld a mindennapokat, telefon és laptop nélkül, sőt, majdnem egy teljes napig egy árva szót se beszélj senkivel.”

Szeretettel várunk!

Jelentkezési határidő: 2023. április 30.


További részletek és jelentkezés az esemény leírásában: 5 napos nyári mindfulness meditációs tábor a lassítás jegyében


Oszd meg másokkal is a cikket!

Hírlevél

Szeretettel várunk hírlevelünkön! Iratkozz fel, hogy elsők között értesülhess kedvezményeinkről, ingyenes meditációinkról és újdonságainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest