Reggeli meditáció és mindfulness gyakorlat

2021. szeptember 15. | Mindfulness, Stressz

Hogy jól induljon a napod!

Nem dőlhetünk hátra a karosszékünkben arra várva, hogy a világ minden reggel bekopogtat az ajtónkon egy kész tervvel az adott napra. – William Pullen hogy jól induljon a napod!

Óracsörgés, szundi, újabb csörgés, kávé, zuhanyzás, öltözés/öltöztetés, kapkodás, rohanás – szeptemberrel újra mindennaposak lesznek a rohanó reggelek, illetve a nyomasztó érzés, hogy sose tudjuk utolérni magunkat. Az úgynevezett hustle mode, vagyis rohanó üzemmód egy késztetés, amikor úgy érezzük, életünk minden ébren töltött percét tevékenyen kell eltöltenünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Mégis egy idő után semmi előnyünk, inkább csak hátrányunk származik a taposómalom okozta stresszből.

Hogyan tudnánk lassítani, időről-időre megállítani a mókuskerék állandó pörgését? A pozitív tartalmú, világosan megfogalmazott elhatározás, szándék hatalmas erőt, energiát szabadíthat fel azáltal, hogy segít meghatározni és fókuszálni egy kiválasztott célra. Egy ilyen szándék, szóljon akár arról, hogy többet pihenünk a nap folyamán, vagy lazábban vesszük az elénk gördülő akadályokat, akárcsak egy jól előkészített talajban elültetett mag, lassan erősödni, fejlődni, növekedni kezd.

Rövid reggeli meditáció – hogy jól induljon a napod:

Bár evolúciós örökségünk, hogy kiválóan tudunk alkalmazkodni még a legcudarabb körülményekhez is, ennek ellenére megfogalmazhatjuk szándékként, hogy változtatunk, rohanós napjainkat nyugodtabban indítjuk. Nem rabolsz el a készülődéstől sok időt, ha szundizás helyett, mielőtt kinyitnád a szemed, fáradt figyelmeddel végigpásztázod testedet. Milyen érzetek, érzések vannak jelen benned? Elméd csendes, vagy máris egy e-mailen, egy megbeszélésen kattog? Aktuális belső helyzetfelmérésed alapján megfogalmazhatod a szándékodat a mai nappal kapcsolatban akár szavak szintjén, akár szimbolikus képként vagy érezhető érzetként. Végül figyelj arra, hogy elhatározásodnak ne legyen kötelező, felszólító jellege, ne keltsen benned feszültséged, és légy megengedő magaddal, ha a nap mégis elsodor téged a megvalósítástól.



Ajánlott reggeli meditáció slowtime.hu oldalunkról: Szándék megerősítése ››


5 perces vezetett reggeli mindfulness meditáció kezdőknek

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hírlevél

Szeretettel várunk hírlevelünkön! Iratkozz fel, hogy elsők között értesülhess kedvezményeinkről, ingyenes meditációinkról és újdonságainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest