Fájdalomkezelő és szorongásoldó mindfulness workshop kismamáknak szüléshez (2023 MÁJUS)

2023. május 15. | Meditáció, Stressz

2 órás online workshop, maximum létszám: 20 fő

“Nem tudom, hogy fogom bírni a fájdalmat. Félek, hogy nagyon erős lesz a fájdalom és nem tudok majd mit kezdeni vele a szülőszobán.” – ha ismerősen csengenek ezek a mondatok tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Várandős nőkkel végzett kutatások szerint a szülési fájdalomtól való félelem az egyik fő komponense a szülést övező nehéz érzéseknek. 

A szülési fájdalom kezelésében és az azt övező szorongás oldásában a minfulness gyakorlása nagyon sokat segíthet. Az utóbbi években számos kutatás készült ebben a témában (itt és itt találsz példát) és mind-mind bíztató eredményre jutott, mely szerint a tudatos jelenlét gyakorlatoknak köszönhetően könnyebben kezelhető a fájdalom és az ezzel járó nehéz érzések. 

Gyere el workshopunkra, és ismerj meg olyan technikákat, amelyek segítenek a várandósságot és szülést övező fájdalom kezelésben és a szorongásoldásban!

Ezen a workshopon megismerkedhetsz azzal, mi történik az agyban, ha fájdalmat érzel és több gyakorlatot is kipróbálhatsz, amelyek támogathatnak a szülőszobában és azon kívül is. 

Mire számíthatsz? 

Ez az interaktív online workshop több hosszabb és rövidebb gyakorlatot tartalmaz, amit szülés előtt, közben és után is tudsz gyakorolni. Ezek a  technikák segítenek a fájdalom kezelésében, a stressz és a szorongás csökkentésében és a szülés utáni időszakban a töltődésben is támogathatnak. A workshop során lesz lehetőséged kérdezni is vagy akár a gyakorlatokat a saját igényeidre szabni. 

Neked ajánljuk a workshopot, ha:

  • éppen szülés előtt állsz és mindfulness technikákkal szeretnél felkészülni a szülésre és a kisbabás időszak kihívásaira
  • eszköztelennek érzed magadat a fájdalom kezelésével kapcsolatban, és szeretnél konkrét technikákat elsajátítani
  • előre aggódsz, hogyan fogod elviselni a szülési fájdalmat és szeretnél felkészülni a mindfulness segítségével
  • már a várandósságod során fájdalommal küzdesz és szeretnél olyan gyakorlatokat elsajátítani, amelyek támogathatnak ennek kezelésében 
  • vágysz az élő, közös gyakorlás élményére, ahol hozzád hasonló kismamákat ismerhetsz meg
  • szereted a kiscsoportos mindfulness gyakorlási lehetőségeket ahol kérdéseket is fel tudsz tenni

Nem ajánljuk a workshopot a következő esetekben:

  • Akkor, ha szülésfelkészítőt keresel. Ez nem szülésfelkészítő, hiszen nem megyünk végig a szülés elméletén és gyakorlatán. Ezen a workshopon fókuszáltan olyan mindfulness gyakorlatokat és technikákat sajátíthatsz el, amik a fájdalom kezelésében és a szorongás csökkentésében támogathatnak – így a workshop nagyon jó kiegészítője lehet egy szülésfelkészítőnek, de nem helyettesíti azt. 
  • Ha azonnali csodaszert keresel. Minden mindfulness gyakorlat akkor lesz igazán hasznos, ha rendszeresen gyakorlod is azt. Így kérünk, akkor gyere a workshopra, ha tudsz napi minimum 10 percet szánni a gyakorlatokra, hiszen ekkor fogod érezni igazán ezek jótékony hatásait.

Részletek

  • Helyszín: Zoom-on vezetett élő online alkalom 
  • Időpont: Május 20. szombat  9:00-11:00

Munkafüzet

A workshop után kapsz egy részletes írásos összefoglaló munkafüzetet a gyakorlatokról, hogy magabiztosan tudd végezni azokat egyedül is. A munkafüzet értéke önmagában 5000 Ft. 

Részvételi díj

11 900 Ft / fő

A részvételi díjat jelentkezéskor kell megfizetni a következő számlaszámra: Krajcsó Nelli – 11600006-10000006-12413851

Ha nem tudod ezt a díjat megengedni magadnak, de jönnél, akkor is nyugodtan add le a jelentkezésedet és írj a nelli@slowtime.hu-ra.

Lemondási feltételek: 1 héttel az esemény előtt díjmentes, utána nem tudjuk visszautalni a befizetett összeget, betegség, váratlan esemény miatt sem. 

 

A gyakorlásokat vezeti: Fekete Kinga

Kinga mindfulness tréner és facilitátor és a Prezi globális HR vezetője és készségfejlesztési szakértője. Mindfulness, érzelmi intelligencia és hatékony kommunikáció témákban tart workshopokat és csoportos folyamatokat. Kinga kismamaként megtapasztalta, hogy a mindfulness technikák nagyon sokat tudnak segíteni a kisbabás időszakban is, így ezt a tapasztalatot és tudást adja át friss szülőknek, ezzel is megkönnyítve a kisbabás időszakot. Bemutatkozás 

Visszajelzések a résztvevőktől korábbi workshopokról:

“Kinga kisugárzása, már az első pillanatban nagyon szeretetteljes és támogató és vidám volt. A prezi nagyon tetszett, hogy ilyen kis profi volt. Az, hogy talán először meditáció során nem görcsöltem azon, hogy elkalandoznak a gondolataim. Ez felszabadító volt. A [workshop után kapott] lista és az anyag pedig szuper hasznosak. Az egész nagyon tetszett.” (Brigi)

„Kinga nagyon hitelesen képviseli a mindfulness módszer lényegét. A workshop során nagyon figyelmes volt, teret adott a kérdéseknek és figyelembe vette az egyéni igényeket. Végig nagyon pozitív volt a légkör és amellett, hogy sok technikát gyakorolhattunk, jól is éreztük magunkat.” (Anna)

“Kipróbáltam a workshopon tanult mindfulness gyakorlatot altatás gyanánt. A kislányom 10 perc alatt elaludt és át is tudtam tenni az ágyába és én is sokkal nyugodtabb voltam utána. Nagyon köszönöm mégegyszer!” (Noémi)


Szeretettel várunk!

Oszd meg másokkal is a cikket!

Hírlevél

Szeretettel várunk hírlevelünkön! Iratkozz fel, hogy elsők között értesülhess kedvezményeinkről, ingyenes meditációinkról és újdonságainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest