VIDEO: Vedd észre, ha túlerőlteted a meditációt!

2023. február 15. | Meditáció

Hogyan szoktuk túlerőltetni magunkat meditáció közben? Ha már egy ideje gyakorolsz, észrevehetted azt, hogy kell egyfajta erőfeszítés ahhoz, hogy rendszeressé váljon az életünkben a meditáció. Ám legtöbbünknek annyira tele van a naptárja, hogy a meditáció a 100+1-ik dolog lenne a teendőlistánkon. Ilyenkor a kezdeti motivált időszak után megrekedést, halogatást tapasztalhatunk. Ilyenkor fontos, hogy erőfeszítést tegyünk a gyakorlásban. Idővel pedig egyre természetesebbé válik az, hogy meditációval kezdjük vagy zárjuk le a napunkat.

Ebben a videóban nem kifejezetten erről az erőfeszítésről beszélünk, hanem arról, ami megakadályoz minket a hosszú távú meditációs gyakorlásban. Abban, hogy jobban jelen tudjunk lenni az életünkben, hogy barátságos kapcsolatot tudjunk kialakítani a nehézségekkel, a testünkkel, a nehéz érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Az erőltetés sok gyakorlónál megjelenik. Ahogyan az életünk más területein is nyomjuk, hajszoljuk magunkat, a meditációban is ugyanezt tapasztalhatjuk.


A videóban a következőkről beszélünk még:

  • A túlerőltetés megjelenésének módjai a meditációban
  • A mennyiségi és a minőségi gyakorlás közötti különbség
  • A figyelem irányításának megfelelő módja, a horgony bölcs kiválasztása
  • A meditációs testtartásban megjelenő csapdák, amelyek túlerőltetésre utalnak

Hallgasd meg a témát:


Nézd meg slowtime.hu oldalunkon a többi Meditációs kérdések és akadályok videónkat is.


Oszd meg másokkal is a cikket!

Hírlevél

Szeretettel várunk hírlevelünkön! Iratkozz fel, hogy elsők között értesülhess kedvezményeinkről, ingyenes meditációinkról és újdonságainkról.

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest